Thursday, October 7, 2010

planning for the kenduri....

setelah 3 tahun belajar PR belajar nak buat event..buat event orang sampai berjuta-juta ringgit..ok tipu..beribu-ribu Ringgit jer...ini kali, Izyan nak tunjuk bakat buat event untuk Majlis doa selamat ma and ayah pergi haji and also open house....ok mesti ada planning kalau x penat lah wey..nanti barang xada lah xsiap lah..Alhamdulillah ada chef terkenal di JB nak masak untuk kitorang Chef Cik N .yeah!!! sangat2 sedap ok...and ada jiran yang best nak tolong ..thanks muaaahhhh untuk mak Sal and family, Cik Ina and family, Cik Ishak and family .....so to my saudara yang saya sangat sayang..anda akan berehat-rehat sahaja..itulah planning saya..xkan benarkan saudara dari jauh-jauh datang sebab nak bagi diorang rehat-rehat enjoy the kenduri kan....

nak tahu x menu apa??abeslah siapa xdatang kasi jealous cket heheheeh...

Menu Tengah Hari 2.30pm-6.00pm
1. Nasi Tomato
2. Laksa Johor
3. Laksa Penang
4. bubur kacang + durian
5. Kek Coklat Izyan ..(serious saya bikin sendiri ok)
6. apam Hijau
7. bingka Bakar
8. air fruit Punch
9. air bandung / mangga + nata de Coco

Menu Malam 7.30pm-11.00pm (khas orang masjid for doa selamat and Tahlil)
1. Nasi Putih
2. Asam Pedas Johor
3. sayur
4. Daging
5. Kambing Bakar (Acap, aku makan sikit jer eh...=P)
6. kuih
7. Air Teh susu
8. Air sejuk (belum plan lagi)

hoi Izyan meleleh air liur kitorang lah..memang pon saya dah meleleh nih wey...sila jemput datang yer...nyum nyum...menu for lunch Cik N masak, and for dinner Chef Mak Sal plak...

Love,
Izyan Ismai
P/S: lagi sikit nak jatuh tangga sebab bersihkan kipas tinggi...kalau x, patah kaki lah jawab nya..kesian bakal encik boyfie kena angkat..sila lempang kat budak nih yer yang perasan xhengat....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails